Vi som undervisar

Hejsan allihop! Jag heter Henrik Jansson och jag är det senaste tillskottet här på Wall dansstudio. Jag är född och uppvuxen i Västernorrland, utbildad i Skåne och Göteborg. 

Jag började som gitarrist, trummis och boxare i högstadiet och gymnasiet. Efter gymnasiet upptäckte jag dansen! För mig var det en kombination av mina två största intressen; träning och musik. Efter det fortsatte jag med dans och idag kan jag inte tänka mig en tillvaro utan den. Under min utbildning har jag provat på en mängd olika dansstilar, men det jag framförallt fastnat för är jazz, stepp och sreet. Sedan min examen på performing Arts School, har jag undervisat som dans- och akrobatiklärare för både vuxna och barn. Jag tycker det ska bli riktigt kul att få dela med mig av min dansglädje här på Wall!


Min undervisning:  Jag tar över Stefans klasser och för mig är det viktigt att alla elever ska känna sig bekväma och trygga för att de ska kunna uttrycka sig. Vi jobbar för att vi ska få en stark grund i dansen och våga leka med känslan i musiken. Vi lär oss genom att ha kul tillsammans! Vill du dansa till bra musik, svettas lite och utvecklas till en riktigt bra dansare är mina klasser något för dig. Hoppas vi ses!

Hej! Mitt namn är Emil Schillén och jag är uppvuxen i Tyresö och Norrtälje. Jag tog min examen från Balettakademiens musikallinje i Göteborg 2011. Innan dess dansade jag på bl.a Lasse Kühlers Dansskola parallellt med min utbildning på Tibble gymnasiums musikallinje. 

Efter min utbildning har jag medverkat i musikaler som Les Misérables, Chess, La Cage aux Folles, Livet är en Schlager, Spelling Bee, Förklädet (The Drowsy Chaperone), Gentlemannen (A Gentlemans Guide to Love and Murder), American Idiot, Ringaren i Notre Dame samt aktuella Häxorna i Eastwick som spelas hela våren på Cirkus med bland annat Peter Jöback i huvudrollen. Har även arbetat och delat scen med Helen Sjöholm, Jonas Gardell, Henrik Dorsin, Måns Möller, Johan Glans, Suzanne Reuter, Sussie Eriksson, Katarina Ewerlöf mfl. Utöver Cirkus har jag arbetat på teatrar som Oscarteatern, Göteborgsoperan, Östgötateatern, Wermland Opera, Aarhus Teater, Fredericia Teater samt Åbo Svenska Teater. Jag har också spelat sommarteater på Kössö i Göteborgs skärgård, bl.a i rollen som Botten i Shakespeares En Midsommarnattsdröm samt Tobias Raap i Trettondagsafton. Jag och Stefan kom första gången i kontakt direkt efter min gymnasieutbildning då jag fick en av rollerna i hans uppsättning av Ronja Rövardotter på Kastellet 2008, och nu många år senare är jag äntligen tillbaka på Wall. 

Min undervisning: Mina klasser består mestadels av jazz/showjazz där jag fokuserar mycket på uttryck och dansen mellan dansstegen. När ni dansar för mig kommer ni utmanas i att bjuda mycket på er själva, kasta er ut samt konsten att ta en scen. 

 

Hej hej! Jag heter Sara Öhlund och är den nya läraren för söndagsgrupperna. Jag har dansat klassisk balett sedan jag var liten. Dansen blev för mig ett sätt att uttrycka mig utan att behöva prata. Baletten blev mitt liv. Från balettstudion i Östersund till Balettakademin i Sthlm. Jag dansar nu i Balettakademins balettföreställningar, bl.a "blommornas vals" från Nötknäpparen. Jag syr balettkostymer och tillbringar nästan varje kväll på akademin. Där jag dansar klassisk balett på avancerad nivå och har balettpedagoger från Kungliga Operan. Jag är en riktig balettnörd och älskar dans!
 
Min undervisning: Jag började dansa på scenen i tidig ålder, och det har hjälpt mig så mycket i livet. Att våga prata inför folk och hålla föreläsningar i skolan. Jag kommer jobba mycket med närvaro när man dansar, scenuttryck och så glädjen förstås. Jag kommer lära ut alla grunder i klassisk balett, och vi kommer dansa till klassisk piano och musik från helaftons baletter. På barn och knattedansen kommer vi sjunga, lära oss rytmik och grunderna i olika dansämnen. I dansmixen hoppar vi upp ett snäpp i nivå och showar till det. På mina klasser kommer vi uppleva mycket glädje och gemenskap och gå in i en dansvärld. Välkomna!

KURSLOKALER:

Storstugans Fritidsgård
Hamngatan 52
185 34 Vaxholm

Resarö skola
(gymnastiksalen)
Överbyvägen 1 A
185 94 Vaxholm