ÄMNESBESKRIVNINGAR

KNATTEDANS
En rolig stund för både barn och vuxna!

Tillsammans med en vuxen jobbar vi med ringdans, ramsor och olika kroppsövningar. Vi sjunger och jobbar med rytmer. Musik i kombination med diverse rytmik och koordinationsövningar ger oss fina verktyg inför framtiden. Vi följer liknande upplägg som på barndanslektionerna men med aktivt deltagande föräldrar. 
Obs! Endast en förälder per barn. 

BARNDANS
Dans och skoj till barnvänlig och svängig musik! 
Kroppsmedvetenhet, rytmik, koordination och smidighet övas på ett roligt och lekfullt sätt i en trygg och härlig atmosfär. Alla kan vara med, alla får synas, det är roligt att dansa. Sång, ramsor och en hel del lek och bus ingår också! Barndans är en utmärkt förberedelse för all sorts dans. Föräldrar får närvara på första & sista lektionen på terminen. Under resten av terminen är barndansen föräldrafri.

BALETT 
Grunden i dansträningen. Välkommen till våra balettkurser! 
I baletten arbetar vi med hållning, smidighet, styrka, uttryck och musikalitet. Vi dansar mest till klassisk musik, men inslag av andra musikstilar förekommer också. För de äldsta grupperna ingår alltid övningar vid balettstången. De yngre eleverna kommer att få en introduktion till stångarbete, vilket sedan utvecklas i takt med att de blir äldre. Självklart sker allt på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att fånga upp barnens dansglädje. Den som behärskar balettens grundstenar kan även ha nytta av det i annan dansträning då flera andra dansstilar i grunden bygger på baletteknik.

SHOWKIDS
En rolig & fartfylld kurs full med dansglädje. För alla barn som gillar att showa loss!  Detta är en vidareutveckling av barndansen, dvs fortfarande med lekfulla inslag men med mer stegkombinationer med inriktning på showjazz.  

Vi tränar på olika danssteg, uttryck och rytmkänsla. Vi övar balans, koordination, räkning och lär oss kontrollera höger och vänster kroppshalva. Danserna ska sprudla av glädje med barnvänlig musik - allt från Disney till Melodifestivalen.

DANSMIX
Vad är showjazz och vad är streetdance? Här ges du möjlighet att testa våra största dansstilar i ett lekfullt sammanhang! En kurs för den som inte kan bestämma sig eller som vill lära sig skillnaden för att senare kunna göra sitt val av stil.

Lekfullhet och dansglädje står i fokus när vi här börjar smaka på stegkombinationer och karaktäristisk stil i både showjazz och streetdance. Busigt och glatt till rolig och häftig musik!   


 

SHOWJAZZ
And all that jazz! För dig som tycker om att bjuda på en riktig show. Showjazz bygger i grunden på jazzdansteknik. Lektionerna innehåller en dansant uppvärmning, teknikövningar, stegträning över diagonalen och självklart mycket koreografi. Vi lägger också stor vikt vid uttryck och scennärvaro.

I de äldre åldersgrupperna ökar mängden teknik och koreografi. Vi kräver mer av eleverna på alla plan! Här kan även inslag av andra jazzdansstilar förekomma, beroende på lärare och önskemål från gruppen.

FUNKY JAZZ
Den perfekta kombinationen av träning och dansglädje!
Med stort fokus på styrka, smidighet och kondition tränar vi old school jazz och funky jazz i ett härligt svettigt pass.

Klassen startar med lite tuffare fys till skön musik, följt av dansträning med teknik och medryckande koreografier för att sedan avslutas med avkopplande stretch och mjuka rörelser. 


 

STREETKIDS
För alla barn som gillar att streeta loss! En rolig & fartfylld kurs full med massa dansglädje. Vi tränar på olika danssteg, uttryck och rytmkänsla. Lektionerna innehåller även inslag av improvisation för att ge utlopp för barnens egen kreativitet.

För de yngre eleverna är detta en vidareutveckling av barndansen, dvs fortfarande med lekfulla inslag men med mer stegkombinationer med inriktning på streetdance. 

BREAKDANCE (ej vt -19)
För alla potentiella B-girls och B-boys därute! Breakdance är en akrobatisk dansstil bestående av olika delar såsom freezes, top rock, down rock och power mooves, ofta med nära kontakt med golvet. Du har t.ex. säkert sett någon göra en "headspin" någon gång. 

Dansstilen kommer ursprungligen från gatan och växte fram under 70-talet i USA där den utövades av olika gäng. Vi kommer att lära oss grunderna som vi övar på tillsammans och individuellt. Det kommer bli en del akrobatiska övningar då det behövs smidighet i breakdance.

Vi jobbar tillsammans på klassen och strävar efter att våga prova nytt - och självklart att ha grymt kul!

 

STREETDANCE 
Yo! Kom och dansa street med oss till cool och fartfylld musik! Streetdance är ett samlingsnamn på danser som har sitt ursprung från gatan och indelas ofta i två grupper: Oldschool och Newschool.

Inom Oldschool finns stilar som Locking, Popping och Breaking. Locking är en humoristisk dans som handlar om att låsa rörelser till skön funkmusik. Popping handlar om att rycka till med kroppen och isolera olika kroppsdelar, kan liknas vid robotrörelser och vågor genom kroppen.

Newschool är ett samlingsnamn på de nyare stilarna Newstyle/Hiphop och House m.m. Hiphopen är väldigt fri och varierar mellan olika lärare, kan både vara hårt och mjukt. House bygger på fotarbete och själva gunget "jacking".  Streetdance utvecklas hela tiden och är personlig och därför varierar stilen från lärare till lärare.

STREET n' JAZZ
En mixad klass för dig med lite mer erfarenhet inom jazz, street eller båda stilarna. En chans att bredda kunskaperna!
Kan vara en bra språngbräda för dig som kanske har tänkt dig att söka till vår Showgrupp. Mycket fokus läggs på att "hitta" skillnaden i uttrycket i de bägge stilarna.  
 

SHOWGRUPPEN  (12-15 år) 
För dig som vill satsa seriöst på dansen och älskar att stå på scen! 
Att dansa flera timmar i veckan med samma kompisar och erfarna danspedagoger innebär att man får ihop en härlig gruppkänsla samt utvecklas snabbare inom de olika dansteknikerna. För att ni ska få en gedigen grund att stå på inför framtida dansstudier tränas ni i både showjazz- och streetdancetekniker. Mycket fokus läggs även på scenuttryck och improvisation. Inlärningstempot är högt så egenskaper vi värderar hos eleven är ambition, dedikation och tålamod. Men vi vill självklart också se energi, entusiasm och passion. Kort sagt; en sammansvetsad grupp med passion för dansen. Vi siktar mot stjärnorna!

AUDITION
Till Showgruppen görs en audition, detta för att vi är måna om att alla nya elever har samma ambitionsnivå och danstekniska nivå som den befintliga gruppen.

Maila din ansökan till mail@walldansstudio.se. I ansökan skriver du hur länge du dansat och vilka danstekniker. Glöm inte att uppge namn, tel nr, födelseår, postadress och mailadress samt vilken av våra dansskolor du söker till. När vi har mottagit din ansökan så mailar vi er en kallelse till audition. Audition görs vanligen inför varje termin. 

KURSLOKALER:

Storstugans Fritidsgård
Hamngatan 52
185 34 Vaxholm

Resarö skola
(gymnastiksalen)
Överbyvägen 1 A
185 94 Vaxholm